Hockeyn lever för fullt i Sveriges långa land.

God kväll.
Då var söndagen över och slutspelet fortsätter i all sin hast. Idag var det Skellefteå - Modo och Luleå - Solna som spelade sina femte matcher.

Om jag då ska sammanfatta dagens matcher, eller egentligen kan jag bara tycka till om Skellefteå - Modomatchen då jag inte såg den andra.

-

Matchen var otroligt spännande som så många gånger förut. Domarstandarden var faktiskt godkänd idag, då jag inte tyckte att de syntes mer än nödvändigt.  Modo tryckte in 0 - 1 i powerplay redan i första perioden och de var snäppet bättre än våra västerbottensgubbar. I andra perioden, som blev mållös, så höjde sig gänget från norr och hade chanser som kunde blivit många, många mål. Tellqvist i modos mål visade dock varför han har förtroende.

I tredje perioden så kunde vad som helst hända. Bägge lagen hade chanser och Skellefteå fick visa att allt slit ger med sig. Efter en bra passning från Joakim Lindström så fick den unga och duktige backen Petter Granberg stänka in den. Sitt andra mål sammanlagt. Han har gjort ett i grundserien och nu ett i slutspelet.  I slutminuterna så fick modos Tollefsen en chans som blev ett ribbskott, därefter blev Lee Goren i Skellefteå trippad. Så med en utvisning på gång så får Jimmie Ericsson ett pass av just Goren och gör segermålet 2 - 1.

Jag tyckte att matchen var otroligt spännande och jag fick nästan magont och tänkte att nu är det kört. Eftersom att Tellqvist i Modos mål stod upp så otroligt bra trodde jag att våra gubbar skulle förlora denna match. Men även de bästa kan göra misstag och idag gjorde det absolut ingenting. Fortsätt gärna med de misstagen, Tellqvist.

-

Vad jag däremot både är glad och lite ledsen över är att Luleå har spelat klart för denna säsong. De förlorade mot Solna med 1 - 4 i matcher. Glädjen är dock att jag vill inte fokusera på ett lag som spelar otroligt tråkig ishockey. Som många andra säger, hela Sverige somnar. Träna på ni, vi ses nästa säsong helt enkelt.

Det tråkiga med att Luleå åkte ut är ju att det kunde ju blivit en härlig stämning att få se de stora lagen i en slutspelsfinal. Västerbottens vs. Norrbotten, det hade ju inte varit helt dumt så. De lag som spelar högst upp i Sverige och fått se de andra lagen bara åka ut. Ja, det är synd.

-

I de andra kvarfinalerna har jag faktiskt ingenting att kommentera. Har varit otroligt dålig på att följa dem. Men någon där ute kanske vill ge sig in i samtalet och skicka oss en kommentar om vad ni anser om Färjestad - HV och Brynäs - Frölunda?

Hur som helst alla hockeymänniskor där ute, heja på nu!

/P.
Tack för att du bidrar med din åsikt till detta inlägg


A

Här kommer jag med en liten kommentar från HV71-Färjestad : där kan jag säga att de har varit griniga och roliga matcher att se på. Små bråkigt i varje avblåsning och matchen i lördags gav många mål och snabba mål med. Gick från tv vid ställningen nyligen gjorda 2-2 för att äta. Kommer tillbaka lite senare och ser att det står 3-4 till HV71. Det har varit roligt att se matcherna. Och har valt att se denna match istället för Brynäs-Frölunda. Matchen som spelades i Torsdags såg jag. Och i Sudden satt jag och bläddrade mellan båda matcherna men måste säga att HV71 och Färjestad var roligare att se ändå. Du Gärna läggs in denna kommenterar som ett inlägg om du ids. Dock göra det mer läsvänligt såklart.

»»»»»»»» 2012-03-19 | 21:54:35

»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus