Sommar och sommarschema.

Jag är ganska bitter människa, som klagar mer än det egentligen behövs. Hur som helst så ska detta inlägg handla om sommaren och mitt sommarschema som jag har fått i min hand.

Jag har arbetat som boendehandledare sedan sommaren -09 och har i princip i alla lägen ställt upp när de behövt mig sedan dess. Förra året så blev jag placerad på ett annat boende där jag inte riktigt var bekväm i arbetet och berättade detta för min chef. Inget snack om saken, hon förstod vad jag ville ha sagt med mina åsikter och jag bestämde mig tidigt i år om att jobba på det gamla stället.

Fick efter många om och men veta att jag skulle få gå natt i sommar, vilket inte gör mig något. Jag är ju lite av en nattuggla, så självklart tackade jag för den chansen. Samtidigt som jag fick klartecken att det skulle bli nattjobb så började jag känna att saker och ting inte kändes bra. Främst var det bemötandet mot mig, jag kände (och känner) att jag inte är välkommen på samma sätt.

Det hela började för någon månad sedan då jag valde att tacka nej till en jobbarhelg. Jag hade redan jobbat fyra helger i rad och var bjuden på en 30 års fest den femte helgen. Fick frågan om jag inte kunde tänka mig att jobba ändå och åka på festen efter, för att sedan återkomma till jobbet klockan sju dagen efter. Aldrig var mitt svar, då fyra helger hade varit nog mycket.

Detta frågande började på tisdagen och sedan fick jag samma fråga varje dag fram till lördagen. Varför ska det vara så svårt att förstå ett nej?  Vi som arbetar inom kommunen lägger upp vår tillgänglighet på internet för att visa när vi kan och inte kan arbeta. Åsikter om det kommer i ett annat inlägg....

Hur som helst så har jag blivit som "det svarta fåret" efter denna situation. Som nu under sommaren så har jag fått en vecka kortare än alla andra, vissa veckor med bara ett pass (däremot har jag fått en förklaring till varför det är så) och sedan tar de förgivet att jag ska ta på mig extra de dagar jag är ledig. Skulle inte tro det, va?

Varför i hela friden ska jag ställa upp när jag bara får skit tillbaka? Jag har ju ställt upp i alla lägen under tidigare tillfällen, men denna gång kan de få fixa detta på annat vis.  Att de förövrigt ger ett bättre och längre schema till en helt ny och okänd kille gör inte saken bättre. Bitter? Ja, i detta fall!

Jag vill bara berätta för er att ni ska tänka efter, låt ingen köra över er och välj alltid det bästa för er och inte för någon annan! Vi är vikarier och ska kunna ställa upp när vi behövs, men vi är inte mer än människor och vi har också ett liv utanför arbetet.

Vad som sker efter sommaren är i alla fall planerad, men vad som sker delar jag inte med mig av ännu.
Hur är det för er andra, är det någon situation som ni känner att ni skulle kunna göra något åt eller att ingen förstår varför ni inte kan/vill jobba?
/P.

Alliansen vill sälja Skellefteås campingar.

Artikeln är tagen från norran.

Som ni kan läsa så vill Andreas Löwenhöök att Skellefteås campingar ska säljas. Det tycker jag är fel då campingarna är väldigt populära bland annat av norrmännen.

Att lägga pengarna på utvecklingen i Skellefteå kommun kan de göra på annat sätt. Skellefteå tillhör toppen när det gäller ekonomi. Vad gnäller ni om då? Fixa campingearna, det ger oss mer turister som vill komma tillbaka året därpå, men låt en annan summa bygga upp vår stad i allmänhet.

Skellefteå är enligt mig som invånare en väldigt tråkig stad. Själva centrum är litet, utbudet är litet (ja, om man inte ska fika, köpa skor eller klippa sig på tusen olika ställen) och själva möjligheternas torg är speglar ingen glädje utåt. Samt att utelivet är väldigt dött, för många liknande alternativ om man vill gå på en pub och bara prata med folk.

Att kommunen äger campingarna är inget negativt. Förändringar är inte helt fel, men varför bryta ett vinnande koncept? Jo, för att de inte vill lägga ner tid och engagemang på saker och ting som inte de vinner tillräckligt på.

Åter tillbaka till Skellefteå som stad. Det är gnällande om E4:an, Hans Brettschneider (ja, han som vann Robinson) vill att Örjanshallen ska bli någon parkour (här hittar ni den länken) och då har jag en fråga? Vad vill vi som också bor i staden? Har vi ens någon talan i dessa fall? Bryr sig någon om våra åsikter?

Även vården eller omsorgen i sig behöver få större hjälp. De som är inom äldre- eller handikappomsorgen ska inte behöva bli undantryckta för att de har någon sjukdom eller är gamla. Barnomsorgen behöver mera förskollärare som kan ge tid åt barnen och där händer det inte mycket heller. Är det något som behöver satsas mest på så är det väl framförallt den yngre generationen och de sjuka?

Ärligt talat, nej! Det är vi som lever och bor här som ska "prata gott" om vår stad och i vissa fall går inte det. Vet ni vad, låt oss också få vara en del av det hela. Många i denna stad har mycket bra förslag, låt dem komma fram och ge dessa en chans.

Vad tycker ni om Skellefteå eller vad tycker ni om den staden ni är från? Vad kan förbättras och vad är redan bra?

Smink på arbetet.

God kväll, tänkte att det var läge nu igen.

Igårkväll så förde jag, min mor och min bror en diskussion om att ha smink på sig när man åker på jobbet. Varken jag eller mamma (jobbar som "postis") använder någon typ av smink när vi ska jobba. Jag använder det inte för att jag är för "lat" för att smeta ut något på morgonen.

Hur som helst, en tjej som vi vet om jobbar inom ett lite mer "mansyrke" om man säger så. Ett yrke där man får vara beredd på att bli smutsig, lite skit under naglarna och mycket annat. Det är ett yrke där jag inte förstår varför hon ens ska ha lite smink på sig?

Jag kan förstå de som arbetar inom butik eller någon typ av jobb där du ska bemöta kunder. Man vill ju kanske inte se ut som ett skogstroll då. Både jag och min kära bloggkollega och tillika vän har ju jobb där smink kanske inte prioriteras högst. Vi är ju inom omsorgen, jag inom handikapp- och A inom barnomsorgen.

Hur som helst... Jag vill egentligen bara tycka till att nog kan man vara fin, men när det handlar om jobb där du inte ska möta kunder så behöver du faktiskt inte vara snyggast i stan.

Många har varit (och är fortfarande) i ett stadie där man inte ens kan gå till tvättstugan utan smink, men kom ihåg allihopa. Ni är vackra med eller utan, tro bara på er själva. Även om du kanske känner dig "naken" utan smink så är det ingen som har rätt att säga till dig att du inte är vacker.

Det jag egentligen ville ha fram av detta inlägg var att smink behöver inte förekomma under arbetstid. För även om du är bland människor så anser jag mer att det är personligheten jag möter och inte sminket.


Vad anser ni? Går ni till jobbet/skolan utan smink eller lägger ni på innan ni beger er?
/P.

Tack Söderström och Söderberg.

Även om VM spelas för fullt så lägger jag fokusen på svensk ishockey.

I Skellefteå AIK förlorar vi nu två spelare som varit med länge och haft fina säsonger, varav den ena dock har haft en tung säsong detta år.

Först och främst så går Christian "Crippe" Söderström tillbaka till sina hemtrakter. Han har skrivit på ett treårskontrakt med Timrå. Min personliga åsikt är att jag tycker att han gör helt rätt, han fäller ut vingarna och flyger vidare. Han får chansen till att prova nya uppgifter och prova en annan spelstil än den som gubbarna här i västerbotten fått lära sig.

Tyvärr har ju "Crippe" haft en tung säsong i år och det brukar sägas att det året man får barn brukar vara det tyngsta. I detta fall visar sig det att vara sanning. Vi önskar i alla fall honom en fantastisk tid i Timrå och hoppas att han bara blir bättre och bättre.

Nästa man att lämna vårat lag från norr är Anders "Antos" Söderberg. I hans fall kan jag känna att det är tråkigt, för han är en skridskostark karl, som verkligen vill kämpa. Däremot så börjar han ju komma upp i åldern och låta ungdomarna spela istället kanske är rätt. Jag kommer dock att sakna denna "lilla" kille på isen som flyger snabbare än fåglarna gör.

Vad nu "Antos" väljer i framtiden, om det blir fortsatt spel eller om han avslutar karriären, så kan vi inte tacka nog mycket för allt han har gjort för laget. Åtta säsonger, tog oss upp till elitserien och visar en fin klass i hur en hockeyspelare ska spela. Tack för denna tid och vi önskar dig all lycka till i framtiden!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus