Smink på arbetet.

God kväll, tänkte att det var läge nu igen.

Igårkväll så förde jag, min mor och min bror en diskussion om att ha smink på sig när man åker på jobbet. Varken jag eller mamma (jobbar som "postis") använder någon typ av smink när vi ska jobba. Jag använder det inte för att jag är för "lat" för att smeta ut något på morgonen.

Hur som helst, en tjej som vi vet om jobbar inom ett lite mer "mansyrke" om man säger så. Ett yrke där man får vara beredd på att bli smutsig, lite skit under naglarna och mycket annat. Det är ett yrke där jag inte förstår varför hon ens ska ha lite smink på sig?

Jag kan förstå de som arbetar inom butik eller någon typ av jobb där du ska bemöta kunder. Man vill ju kanske inte se ut som ett skogstroll då. Både jag och min kära bloggkollega och tillika vän har ju jobb där smink kanske inte prioriteras högst. Vi är ju inom omsorgen, jag inom handikapp- och A inom barnomsorgen.

Hur som helst... Jag vill egentligen bara tycka till att nog kan man vara fin, men när det handlar om jobb där du inte ska möta kunder så behöver du faktiskt inte vara snyggast i stan.

Många har varit (och är fortfarande) i ett stadie där man inte ens kan gå till tvättstugan utan smink, men kom ihåg allihopa. Ni är vackra med eller utan, tro bara på er själva. Även om du kanske känner dig "naken" utan smink så är det ingen som har rätt att säga till dig att du inte är vacker.

Det jag egentligen ville ha fram av detta inlägg var att smink behöver inte förekomma under arbetstid. För även om du är bland människor så anser jag mer att det är personligheten jag möter och inte sminket.


Vad anser ni? Går ni till jobbet/skolan utan smink eller lägger ni på innan ni beger er?
/P.
Tack för att du bidrar med din åsikt till detta inlägg



»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus