Lite hockey snack !!

Nu är det slut och det blev ett bittert slut på hockeyn detta år igen. Skellefteå AIK förlorade finalmatch nummer 6, borta mot Brynäs med 2-0. Och med det tog det slut för denna säsong. Tyvärr..

Det finns mycket att säga om slutspelet. Och jag kan börja med att klaga lite och såklart blir det på domarna.
Jag tycker att nivån på domarna har varit dålig, nog att det blev bättre i finalspelet så tycker jag att det är bedrövligt med så låg nivå på domarna när det är ett slutspel.
I finalspelet har domarna varit lite bättre, men inte så bra jag tycker domarna ska vara. Okej domarna kan missa saker och det kan inte vara allt för enkelt jobb. Det är inte det som gör mig mest irriterad utan det är att domarna inte kan vara konsekventa. Tar dem för en hakning på ett lag så ska de ta för nästa hakning med. Sen ska det inte heller spela någon roll om det är 100 utvisningar på ett lag och bara 4 utvisningar på ett annat lag utan är det utvisning så är det utvisning. Ska inte spela någon roll hur ofta laget redan har suttit i utvisningsbåset.
Rätt ska vara rätt.

Lite besviken på att det inte blev ett guld, och är verkligen besviken på spelet, kom inte upp i den nivån som jag förväntade mig att de skulle spela, den nivån de kan spela. Nu ska jag inte vara allt för besviken, tycker ändå laget gjorde det bra att gå till final ännu än gång.

Final mot Brynäs, bäst av 7.
12 segrar och inget annat och guldet skulle hem till Skellefteå för andra gången.
Tyvärr vet vi nu att det inte blev 12 segrar och guldet kom inte till Skellefteå. Utan blev bara 10 segrar och guldet till Brynäs.

Jag känner att Skellefteå AIK inte var alls på sin nivå de 2 första matcherna och den 3dje var de med, men kunde inte göra mål. Så det blev 3-0 i matcher till Brynäs och ALLA hade räknat bort västerbottningarna, men vad hände ju. Skellefteå AIK var på väg mot en omöjlig vändning som inget lag har gjort tidigare efter ha gått från 3-0 till 3-2 i matcher. Men vad hände? Blev ingen vändning utan Brynäs kunde avgöra på hemmaplan i torsdag 19/4.

Match nummer 6, torsdag 19/4.
Jag tycker att Skellefteå AIK ägde första 20min och skulle ha gjort både 1-0 och 2-0 men icke det utan efter första perioden stod det fortfarande 0-0. Och Brynäs kom ut bättre i andra och innan den perioden var slut så hade Brynäs fått göra ett mål och nu var det leva eller dö som gällde, eller mål. Tyvärr kunde inte Västerbottningarna komma ut på plan och göra mål utan matchen slutade 2-0 till Brynäs och god natt.

Nu är det slut för denna säsong och vi kommer tillbaka nästa år igen. Men nu blir det annat fokus för en stund för mig, först Hockey VM på hemma is för sedan i blir det lite fotboll EM och Sommar OS såklart.. Bara för att hockeyn här hemma har sagt trevlig semester betyder det inte att sporten vilar för det.
Sen blir det också såklart fokus på Skellefteå AIK, vilka kommer spela nästa år? Vilka lämna laget? Vilka tillkommer? Blir intressant att följa och jag kan säga att jag önskar mig nå backar till nästa säsong.


Tack för denna tid, Hadelöv.

Andreas Hadelöv lämnar nu Skellefteå efter sju säsonger i klubben, så här säger han själv:

"– Jag har bestämt mig för att sluta och det är något som jag tror bägge parter är överens om. För även om jag inte pratat med AIK har jag haft på känn att även om jag ville fortsätta så hade jag inte fått något nytt kontrakt.


Hadelöv flyttar nu till Skanör utanför Malmö där han hela tiden haft en fast punkt och även har släkt och vänner.


– Som hockeylivet är numera kan det snabbt bli stora förändringar. Nu har jag haft förmånen att stanna sju säsonger i samma klubb men det har aldrig handlat om några längre kontrakt. Så även om jag fått otroligt många fina vänner i Skellefteå även utanför hockeyn så har det inte varit aktuellt att flytta hit för gott."

Taget från norran.

 

Samtidigt som det inte är förvånande så är det synd. Hadelöv fanns med oss när vi tog steget upp från allsvenskan till elitserien och har varit oerhört bra många gånger sedan dess. Denna säsong har dock inte varit hans, men alla har vi med- och motgångar. Han blev bättre och bättre med åren, trots att han inte längre är någon "ungdom".

Jag eller vi, önskar Hadelöv alla lycka till i framtiden och hoppas att vilket val han gör av livet så hoppas vi på att det blir precis så som han vill.


Domarna festar, Robertsson är ett hett ämne.

God kväll, allt för längesedan vi skrev här.

Igår tog svensk ishockey semester då Brynäs vann guldet efter en lång och bra kamp mot våra västerbottningar. Jag känner mig inte ledsen eller upprörd över att vi förlorade, vi kämpade och försökte, men vi räckte inte till helt enkelt.

Min vän och bloggkollega lovade tidigare under dagen att hon skulle skriva ett inlägg om gårdagens match, vilket hon ska få göra. Själv ska jag skriva min åsikt om två saker. Nummer ett är om att domarna festar med det vinnande laget och det andra är om Bert Robertsson.

-

Jag tycker att det är dåligt och helt fel faktiskt att domarna festar med det lag som vinner. Oavsett om säsongen är över och att de är helt vanliga människor, de har ingenting där att göra. Nu kanske jag låter som en bitter förlorare, men jag anser att det är en käftsmäll mot resterande lag.

Det känns lite som om de tar ett "parti" för någon och så tycker jag inte att det borde vara. Har jag inte fel så hade Sören Persson sagt att han hade varit med de tre senaste åren. Hur tänker han när han befinner sig där? Rent ärligt, känner han att "fan vad kul att få vara med, nu är ju ändå säsongen slut"? Det tror jag inte, men jag kan inte säga så mycket. Dock förstår jag att Anders Forsberg reagerar på det, för det gör så många av oss andra också.

Domarna kan helt enkelt ha en domarfest istället och där kan de prata minnen från säsongen. Typ "Men hörru du, vad säger du om utvisningen som du gav honom?", eller "Fan vad vi dömde bra ihop den matchen, då såg vi allt och lite till".
-
Hur som helst, vi fortsätter på nästa ämne. Bert Robertsson, vilken man och vilken personlighet. Han visar känslor, han vågar visa "ni trodde inte på oss, men nu visar vi er alla varför vi finns i toppen." Som till exempel ena matchen, då Skellefteå kvitterade. Robertsson vände sig mot publiken och bakom plexiglaset så satt en kille som vart så förbannad och galen att jag trodde han skulle hoppa över och nita honom.

Igår efter matchen grät han och var självklart ledsen över att guldet inte kom till västerbotten. Vad spelar  det för roll, vem kan kalla honom "filmare"? Han visar känslor, han står för det han tycker och tänker. Om alla tränare, lagledare eller vad man än har för roll i laget, skulle stå med armarna i kors och knappt säga något... Vad har man då där att göra? Robertsson visar att han älskar sitt arbete, han kämpar med sina gubbar och han hatar att förlora. Vem gör inte det egentligen?

Men antingen så hatar man honom eller så älskar man honom, jag kör på alternativ två.
Bert Robertsson, mannen som folk kommer att minnas igår, imorgon och för allt framtid.


Vad tror ni om nästa säsong? Några bra nyförvärv till de klubbar ni stöttar? Hur kommer det att gå för alla?
Ut med ordet gott folk, nu taggar vi för nästa säsong.
/P.

Match sex av sju.

Då var det skärtorsdag och ikväll är det match sex i mötet mellan Solna och Skellefteå.

I kvällens match förväntar jag mig hårda dueller, till en lagom nivå. Jag tycker faktiskt att Solna har gått ut med inställningen "skada" i matcherna uppe i västerbotten. Det är två lag, som är fantastiskt duktiga båda två, som spelar. Och förra matchen var ju halvt tråkig, då Solnas lag fick sitta mest i utvisningsbåset. Det förstörde lite av det roliga i matchen.

Däremot att Skellefteå fick vinna med 8 - 2, det gjorde då absolut ingenting. Och även om jag tycker att domarna har gjort massor av tabbar i årets slutspel, så tycker jag att de har höjt sig en hel del sedan kvartsfinalerna. Domarna ska dock inte ta över matchen, som jag kan hålla med om i förra matchen. Nu är det ju dock en ny, det står 2 - 3 i matcher till Skellefteå. Och vinner de ikväll så väntar en final mot Brynäs.

Vad tycker ni, ska Brynäs möta Skellefteå i finalen? Eller ska de få möta Solna?

Men utanför ishockeyns värld så önskar vi er en glad påsk och hoppas att ni får en mycket bra helg.
/P.

Fortsätter att bygga upp bloggen.

Återigen håller jag på med att fixa och trixa lite på bloggen. Tyvärr får min kollega och tillika vän ingen talan i detta fall, kanske när hon märker något. :-)

Kom ihåg att era åsikter vill vi också ha, lägg in det som en kommentar eller kommentera att ni har något att dela med er av så hör vi av oss till er då.

Nu skall det fortsättas här den lilla stund som jag har på mig.
Trevlig onsdag. /P.

Prata på eller inte.

Alltså någonting som stör mig oerhört mycket är att om jag ställen en rak och ärlig fråga då förväntar jag mig ett bra svar tillbaka.

Jag pratade för en stund sedan med en person och frågade en sak. Istället  för att få ett bra svar och som jag kan fortsätta utifrån så får jag liksom inget mer än bara "ja, jag vet inte." Varför skall det vara så svårt att kunna säga t.ex:

"Jag tycker så här eller så här, på grund utav...."

Själv har jag börjat lära mig från de jag pratar med hur jag ska svara tillbaka. Svarar någon med ett ord, så har jag börjat svara tillbaka med ett ord. Även om jag avskyr rent ut sagt att inte kunna föra en normal konversation med någon.

Ni som inte kan föra ett samtal som vanliga människor, ni kan helt enkelt dra åt helvete.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus