Elitseriedomarna i ishockey.

Hej på er!

Kvällens inlägg ska handla om elitseriedomarna i ishockey. Detta är ett ämne är ett bra ämne, där jag tror att vi är en hel del eniga människor som funderar på hur deras kapacitet är.
 
Jag tycker personligen att domarna är ett gäng riktiga kuksugare. De är inte alls bra på något plan, för att döma denna nivå i ishockey så ska de kunna ta egna beslut. Oavsett om pubilken buar och skriker, eller ropar och förmedlar glädjetjut, så är det domarna som ska ta sina egna beslut. Det är meningen att de ska se situationer, som de sedan väljer att gå utifrån på en hög nivå.
 
Som i gårdadgens match, Skellefteå - Luleå, så visade domarna hur äckligt dåliga de är. Sören Persson och Michael Nordh visade ingen klass alls. Till exempel så var Melker Karlsson omringad av tre Luleåspelare och han fick en utvisning. Knäppt? Ja, för Luleåspelarna var på honom om och om igen.
 
I Luleås PP-spel, så gjordes det ett mål som jag skulle ha dömt bort. Jag såg matchen, har varit på ishockey i många år och jag skulle bedömma det som en offside i målgården. Tydligen så va det inte det och jag tror att det är för att domarna inte vågar dömma bort målet då det gjorde att matchresultatet vart 3-3. 
 
Hur som haver så lyckades ju Skellefteå vinna, men varför skriver jag då detta inlägg? Jo, för att domarna måste antingen få börja om på björnligans nivå och dömma. Eller så måste de höja sig själva och våga vara den som bestämmer utifrån vad man ser och kan förklara varför man tar besluten. 
 
Idag har de i alla fall ingenting att göra i elitserien, de borde få sparken allihopa just för att de inte kan ta egna beslut. Låt domare som vill och kan dömma göra det och de som tar beslut utifrån pubilken gå ner ett par divisioner. 
 
Låt domarna gå en lång kurs i "hur man dömer elitseriehockey" och när de är kapabla till att göra det, låt dem börja på linjen. Därifrån kan de återigen bygga upp sina domartalanger och en dag kanske de får vara huvuddomare. 
 
Vad har ni för åsikt angående detta ämne? Känner ni att ni håller med eller har ni en annan uppfattning? 
Ut med ordet bara! 
 
/P.
Tack för att du bidrar med din åsikt till detta inlägg



»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus