När går gränsen till skitsnack?

Hej på er.
Nu var det längesen som jag skrev här, men nu är det dags igen. :-)
 
I går fick jag veta att jag är en människa som pratar alldeles för brett om ämnen som jag tydligen inte har någon aning om. Visst, nog kan prata om saker som jag inte har all information om, men jag yttrar vad jag har fått för uppfattning om saker och ting.
 
Det är en liten fågel som har delat vidare det den personen tror är mina ord. Det är väl mänskligt att man skapar förutfattande slutsatser, men har man ingen aning så tar man väl oftast reda på om det finns en liten sanning i det hela? Det tycker i alla fall jag, men jag kan ju vara helt ute och cykla. Den här lilla fågeln vet jag vem det är 99% och den personen vet nog även att jag vet.
 
Hur som helst... Är det något man hör om sig själv så vänder man sig ju oftast till människor som står en nära och delar med sig av det man har hört. Det är ju inget ovanligt enligt mitt tycke, men det är inte skitsnack. Att uppleva en situation och yttra sig utifrån det, det är inte att prata skit om någon. Alla människor uppfattar vi olika saker, vi är födda sådana.
 
Hittade en blogg nyligen som hade skrivit om detta ämne, angående skitsnack. Så här hade denna tjej skrivit:
 
"Vad är skitsnack egentligen?
 
Att snacka skit om någon är inte snällt. Men var går egentligen gränsen för vad som är skitsnack?
För mig är det om någon pratar om någon annan bakom ryggen för att få den som det snackas om att framstå i dålig dager, när man gör det bara för att vara elak.
Däremot om en person gjort något som jag tycker är dumt och sedan berättar det för någon, i syfte att ventilera, är det då skitsnack? Mitt syfte är inte att framställa personen i dålig dager utan bara få lufta mina åsikter.
Är det skitsnack om jag rätt upp och ner berättar för någon annan vad som har hänt, även om det framställer någon på ett mindre positivt sätt?
Jag menar var går gränsen?"
 
Hennes inlägg hittar ni även här, med kommentarer om vad andra människor tycker och tänker om detta ämne.
 
Så vad anser ni är skitsnack? Jag håller med denna tjej om att det är att framställa någon i dåliga dager. Att yttra sig till någon och säga "så här tycker jag" det är inte skitsnack utan ens egen åsikt.
 
Sedan så pratar människor alltid om någon, men vem har sagt att det behöver vara elakt? Det kan vara att man tycker att den personen kunde ha gjort saker och ting annorlunda i olika situationer. Man lär sig ju av allt man gör, det är det som är toppen med livet.
 
Så vad har ni för åsikt? Ut med ordet kompisar!
/P.
Tack för att du bidrar med din åsikt till detta inlägg


Jess

Hej! Kul att du gillade mitt inlägg. Just skitsnack är något jag funderar mycket på. Ska bli kul att se vad du får för kommentarer kring detta ämne!

»»»»»»»» 2012-09-25 | 19:45:44 | http://maisongrey.blogspot.se

»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus