Melodifestivalen 2013.

Hej på er därute i bloggvärlden! 
Som ni vet så var det ju final i melodifestivalen i lördags och jag tänker säga vad jag tyckte om varje låt. Det var först och främst ingen stark final, men så är det ibland! 
Jag tar dem i den ordning de slutade i finalen.
 
1. Robin Stjernberg - You
Ingen låt som jag gillar och jag har hela tiden stått fast vid han sjunger så fruktansvärt falskt. Det gjorde han redan under sin tid i idol, men lite bättre röst har han väl fått. Låten känns inte som om det kommer att bli någon typisk "årsdänga", utan den kommer vara het nu ett par månader och sedan glömmer vi bort den. Hans chans i Eurovision kommer nog bli tuff och han kommer inte att vinna. Dock får vi önska honom ett stort lycka till, för motståndet kommer inte vara till hans fördel! 
 
2. Yohio - Heartbreak hotel
Med sin speciella look, som säkert skulle kunna fungera bra i stora sammanhang, så var Yohio en storfavorit innan finalen. Det gick ju inte hela vägen och det kan jag också förstå. Låten i sig är inte överdrivet bra och egentligen tycker jag att han var rätt tråkig att se på när han gjorde sitt uppträdande. Svenska folket valde att rösta fram honom till mest röster, men detta räckte inte då juryn sagt sitt också. Hur som helst så tror jag att han kan göra succe i Sverige nu. 
 
3. Ulrik Munther - Tell the world I´m here
Denna låt är faktiskt helt okej och även om jag har haft svårt för Ulrik sedan första början så känns denna låt som en låt som den kan leverera. Han känns som om han har vuxit upp och sett att det finns mycket mer än ett "sockersött" utseende och en halvbra röst. Han kunde ha fått representera den svenskan fanan om inte annat enligt mitt tycke.
 
4. Anton Ewald - Begging
Som en blandning av Eric Saade och Michael Jackson kom Anton ut på scenen och hans låt är det bara ordet begging jag kommer ihåg. Hans låt var och är ingen succe, men att pojken kan dansa det har jag förstått. Dock kan man ju inte leva på ett framträdande i eurovision bara för dansen. Med utseendet kan han nog få småtjejerna att avguda honom och hans musik, men inte en snart 24 årig tjej. 
 
5. Louise Hoffsten - Only the dead fish follow the stream
Som enda kvinnliga artist i gänget så gjorde hon det rätt bra ändå. Hon är en duktig sångerska, med en rätt hyffsad låt ändå. Dock är det inte konstigt att låten inte vann, för den är ingen typisk "schlager" och samtidigt som den är bra så är den tråkig. Ett stort plus är att hon inte har massa bakgrundsdansare som förstör ett uppträdande i en del sammanhang. Bra där Louise! 
 
6. Sean Banan - Cocacabana
Sean var ju den färgstarkare artisten under lördagens final, som alltid bjuder på sig själv. Det hade ju varit ganska roligt att skicka honom, då Sverige behöver skämma ut sig lite mer än vanligt. Låten i sig är ju ingen topplåt, men på grund utav att Sean bjuder så enormt mycket av sig själv, så blir låten härlig ändå.  
 
7. Ralf Gyllenhammar - Bed on fire
Jag gillar Ralf, han känns som en mysig människa med ett stort hjärta. Dock är inte låten bra, hade han haft en lite mer "kraftigare" låt så tror jag att han hade legat högre upp på denna lista. Han är väldigt duktig på att sjunga, men det är ju dock ingen schlagerlåt. Tyvärr Ralf, men inte direkt någon storfavorit i mina ögon. 
 
8. David Lindgren - Skyline
Efter fjolåret succe med låten shout it out så hade jag stora förhoppningar på Skellefteågrabben. När jag hörde hans låt blev det som ett platt fall. Vad hade han fått för låt egentligen? Den var faktiskt inte bra och jag nynnade istället på förra årets låt. Han kan ju dock få med sig en hel publik när han sjunger, men låten var inte till hans fördel tyvärr.
 
9. State of drama - Falling
Denna låt gillade jag faktiskt väldigt mycket och det är synd att de inte fick mer poäng än de fick. En härlig grupp som kör lite av sitt egna race, men har läst att refrängen är väldigt lik en annan låt. Det kan jag inte besvara, då jag inte hört den andra låten. Hur som helst, jag gillade låten och kommer att lyssna på den ett bra tag framöver.
 
10. Ravaillacz – "En riktig jävla schlager
Detta var min favorit, så klockren och så himla härlig. Fyra gubbar som bjuder på sig själv, som vågar göra narr av tävlingen. Jag hade hoppats att det svenska folket skulle se charmen i låten och våga låta Sverige skicka något mycket intressant än vad vi skickar. Varför jag gillade dessa mest var nog först och främst för Claes Malmberg. En man som jag skulle kunna ha med mig i min handväska bara för att. Dessa gubbar var i alla fall fantastiska, underhållande och helt jävla great! 
 
 
Detta är min åsik och ni behöver verkligen inte hålla med mig, det är det som är positivt med världen. Alla får vi ha olika åsikter om saker och ting. Jag tänkte bjuda på lördagens bästa framträdande i alla fall, Loreen och Adolf Fredriks musikklasser och Manillaskolan. Väldigt vackert framträdande som gärna hade kunnat få bli vårat bidrag i år! ;-)
Efter att ha sett ovanstående video med ett vacker framträdande så bjuder jag på en annan del som visats under en av deltävlingarna. Ganska härliga tanter, Hanson, Carson och Malmkvist.
Tack för att du bidrar med din åsikt till detta inlägg



»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus